Filmskaparen som siktar mot stjärnorna

Våren 2016 träffade jag Sunday Dolph Christopher för första gången. Han hade fått uppdraget att göra film om Välfärdsjobben i Jönköpings kommun. Under projektet lärde jag känna honom som person men upptäckte också hans skarpsinniga sätt att se på världen. Det gick inte att ta miste på hans samhällsengagemang och intresse för mänskliga relationer.

Filmskaparen

Sunday har en lång meritlista, både som människa och yrkesverksam. Genom sin flykt från Nigera samlade han på sig hemska erfarenheter, vilket har bidragit till stor ödmjukhet inför livet. Han jobbade som filmskapare både i sitt hemland och nu här i Sverige.

Film är en konstform som få behärskar. Sundays sätt att berätta är medryckande och engagerande. Att kunna förmedla en känsla och ett budskap i en snygg och välklippt produktion kräver kreativitet, känsla och kunskap.

Siktar på filmfestivalen i Cannes

Sunday har vunnit ett flertal priser och en av hans senaste filmer blev uttagen till filmfestivalen i Cannes. Vid nästa års filmfestival vill han tävla med kortfilmen ”Fates”. Filmen kommer handla om hur vi alla är sammankopplade av ödet och hur vardagliga beslut kan leda till oväntade konsekvenser. Målet är att vinna priset ”Palm d’Or”.

Just nu letar han efter sponsorer, investerare och personer som kan sprida budskapet.


Länkar

Sundays film visas i Cannes

At the Fringe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *